aw2

Η Όπερα του Σίδνεϊ, είναι ένα από τα γνωστότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα του περασμένου αιώνα κινδυνεύει να κλείσει τις πόρτες της, αν δεν βρεθούν, όσο το δυνατόν το συντομότερο, 548 εκατ. ευρώ για να αρχίσει μια ριζική ανακαίνιση των χώρων της.
Αν δεν αρχίσει αμέσως η αποκατάσταση της φθοράς που επέφερε ο χρόνος και η αντικατάσταση του μηχανισμού της σκηνής, η Όπερα θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο αναφέρει η διεύθυνση της όπερας.
Ο χώρος έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος, τόσο για τους επισκέπτες όσο και τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις.
Οι ειδικοί, που έλεγξαν πρόσφατα τον μηχανισμό της "ιπτάμενης" σκηνής, υποστηρίζουν ότι ο μηχανισμός είναι απαρχαιωμένος και δεν πληρεί τους σημερινούς κανονισμούς ασφαλείας.
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ξαφνικά συμβεί κάτι στον μηχανισμό, δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε και αρκετά θύματα.
Το πρόβλημα με τη συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου είναι από χρόνια γνωστό. Τόσο η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας όσο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν και στο παρελθόν συζητήσει για το ποσό που χρειάζεται να δαπανηθεί για την ανακαίνιση, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση.
Σε περίπτωση που η Όπερα του Σίδνεϊ, το σύμβολο της Αυστραλίας, αναγκαστεί να βάλει «λουκέτο», αυτό θα αποτελούσε εθνική ντροπή για την Αυστραλία. Η «ρετσινιά» ότι η Αυστραλία δεν δίνει σημασία για ένα από τα λαμπρότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, θα αποτελούσε πλήγμα για τη γενικότερη εικόνα της χώρας.
Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης του μνημείου, η διεύθυνση της Όπερας εξετάζει διάφορους τρόπους για να αυξηθούν τα έσοδα. Μεταξύ των άλλων, συζητείται και η αύξηση του ποσού που πληρώνει κάποιος για να την επισκεφτεί.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Όπερα του Σίδνεϊ, που όπως προαναφέραμε αποτελεί παγκόσμιο αρχιτεκτονικό στολίδι.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως στον ετήσιο προϋπολογισμό, που θα καταθέσει η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, θα υπάρχει και μια πρόβλεψη για τη διάθεση 89 εκατ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της Όπερας.
almyrosinfo.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2