aw2

Μπορεί ενίοτε να ενοχλούν το... μάτι οι σωματικές ατέλειες, αλλά κάνουν καλό στην υγεία μας, όπως ισχυρίζονται βρετανοί και αμερικανοί επιστήμονες. Οσες λοιπόν διαθέτουν τη γαμψή μύτη της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τις ελιές της Σίντι Κρόφορντ ή τους τροφαντούς γλουτούς της Τζένιφερ Λόπεζ έχουν κάθε λόγο να νιώθουν «δικαιωμένες».
Σύμφωνα με μελέτες ερευνητών στον τομέα Διαβητολογίας και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το λίπος δεν κάνει κακό, αρκεί να αποθηκεύεται στο σωστό σημείο, δηλαδή στους μηρούς και στους γλουτούς και όχι στην κοιλιακή χώρα.
«Εχει αποδειχθεί ότι το κοιλιακό λίπος έχει αρνητική δράση στον οργανισμό, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες να νοσήσει κάποιος από διαβήτη ή να υποστεί στο μέλλον έμφραγμα. Αντίθετα, εκείνοι που έχουν λίπος στους γλουτούς διαθέτουν μια “ασπίδα προστασίας”, αφού ο αντίστοιχος κίνδυνος να νοσήσουν στο μέλλον μειώνεται σημαντικά» λέει ο δρ Ντέιβιντ Χάσλαμ του εθνικού κέντρου κατά της παχυσαρκίας στη Βρετανία.
Επιπλέον, φαίνεται ότι... τα περιττά «ψωμάκια» στους γλουτούς χαρίζουν περισσότερα χρόνια ζωής. «Το λίπος στους μηρούς εκκρίνει προστατευτικές ορμόνες, όπως η λεπτίνη και η αδιποκίνη, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίζει καλύτερα τους υδατάνθρακες, την κακή χοληστερόλη και τα λιπίδια» καταλήγει ο επιστήμονας. Σύμφωνα με ευρήματα αμερικανών γιατρών του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, μία μεγάλη μύτη εμποδίζει από κρυολογήματα και λοιπές ιογενείς ασθένειες που συνδέονται με το αναπνευστικό. Αποδείχθηκε ότι οι άνθρωποι με μεγάλες μύτες εισπνέουν 7% λιγότερα βακτηρίδια και βλαβερές ουσίες που εισχωρούν στους πνεύμονες απειλώντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ερευνα επιστημόνων του Κing΄s College του Λονδίνου έδειξε ότι οι ελιές που ευθύνονται για κακοήθη μελανώματα διαθέτουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Από τη μελέτη προκύπτει πως τα άτομα που έχουν περισσότερες ελιές στο σώμα τους διαθέτουν και μακρύτερα τελομερή, δηλαδή τα τμήματα των χρωμοσωμάτων που αποτελούν τον δείκτη της βιολογικής γήρανσης κάθε κυττάρου του ανθρωπίνου σώματος. Οι άνθρωποι με περισσότερες από 100 ελιές στο δέρμα τους έχουν πιθανότητες να ζήσουν 6-7 χρόνια περισσότερο από εκείνους που διαθέτουν λιγότερες από 25 ελιές.
Ενα πλούσιο στήθος μπορεί να τραβά τα ανδρικά βλέμματα, αλλά λόγω βάρους και όγκου ενδέχεται να προξενήσει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή ακόμη και αυχενικό σύνδρομο. Οσοι διαθέτουν κοντά πόδια είναι από τη φύση τους εξοπλισμένοι με πιο γερά κόκαλα και άρα λιγότερες πιθανό
tovima.gr


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2