aw2

Image and video hosting by TinyPicΦωτογραφία από την περυσινή εκδήλωση με τους Αλισάτρα

Στο ενετικό κάστρο του Πτελεού, στο λόφο πάνω από τον παραθαλάσσιο οικισμό Πηγάδι καλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να απολαύσουν τρεις όμορφες μουσικές βραδιές και μια κινηματογραφική ταινία.
Στο λόφο του Κάστρου ανεβαίνουμε δύο βράδια.
Την
Παρασκευή 30 Ιουλίου είναι μαζί μας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με ακουστικό σύνολο των εξαιρετικών συνεργατών του για μια βραδιά – ταξίδι στις δικές του αγαπημένες μουσικές και σε άλλα ακρογιάλια της καλής ελληνικής μουσικής. Μια εμπειρία μοναδική σε ειδυλλιακό τοπίο, για τους πολλούς φίλους του καλλιτέχνη και της καλής ελληνικής μουσικής.
Τη
Δευτέρα 2 Αυγούστου μαζί μας οι μοναδικοί, διάσημοι ως και στην Άπω Ανατολή, Χειμερινοί Κολυμβητές. Μια πολύ δυνατή διαχρονική παρέα αφοσιωμένων μουσικών, γεμίζουν με τις όμορφες μελωδίες τους και την χαρακτηριστική φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή τις «σκιές της νύχτας». Συνδέουν χρόνους και τόπους μακρινούς με το σήμερα, με αγάπη που γίνεται μουσική.
Στην πλατεία του Πτελεού.
Την Τετάρτη 4 Αυγούστου προβάλλεται η ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Ας περιμένουν οι Γυναίκες». Μια φρέσκια καλοκαιρινή κωμωδία, κεφάτη κριτική στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Πολύ καλές ερμηνείες και ακόμη καλύτεροι σπαρταριστοί διάλογοι, με ατάκες που μπορούν να ακουστούν σαν σύνθημα. Μια από τις ομορφότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Στο Πηγάδι Πτελεού στο λιμενοβραχίονα.
Το
Σάββατο 8 Αυγούστου είναι μαζί μας η «Μαντολινάτα Αλμυρού».
Μια ομάδα εραστών της καλής ελληνικής μουσικής που έχουν βάλει στόχο τη μελέτη και την απόδοσή της. Ερασιτέχνες μουσικοί από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας που μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα με τη συνεπή και εμπνευσμένη μουσική τους παρουσία.
Όλες οι βραδιές πραγματοποιούνται με την πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Παρέμβασης Πολιτών Πτελεού, με εθελοντική συνεργασία πολλών μελών της τοπικής κοινωνίας. Η χρηματοδότηση γίνεται με τις αποζημιώσεις των τριών δημοτικών συμβούλων της «Παρέμβασης» και με οικονομική ενίσχυση από επαγγελματίες και φιλότεχνους της ευρύτερης περιοχής.
almyrosinfo.gr


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 30 Ιουλίου 2010 στις 10:24 π.μ.  

    Καλημερα σε ολους !!
    Δεν είναι δα τόσο μακρύ της ζης το μονοπάτι μα πρέπει γω να το διαβώ χωρίς να κλείσω μάτι

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2