aw2


Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παραβρισκόμενοι στα εγκαίνια της Έκθεσης "ΑΠΟΜΗΧΑΝΗΣ", την Παρασκευή 23/7 και ώρα 8.00μμ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού.Η ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για πρώτη φορά στην περιοχή του Νομού Μαγνησίας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού (1910) σε συνεργασία με τον Αλμυριώτη Καλλιτέχνη Απόστολο Χασιώτη φιλοξενεί έργα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την πραγματοποίηση έκθεσης Εικαστικών Κατασκευών του Καλλιτέχνη στο Πρόπυλο και στο εσωτερικό του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αλμυρού.

Η Έκθεση περιλαμβάνει Εικαστικά έργα του Απόστολου Χασιώτη που έχουν κατασκευαστεί από υλικά ανακύκλωσης προσδίδοντας σε αυτά νέες χρήσεις που συνδυάζονται με ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα σύγχρονα έργα γλυπτικής που συμμετέχουν στην Έκθεση τονίζουν την ιδέα της ανακύκλωσης των υλικών, που γίνεται για την εξοικονόμηση των πόρων. Η ιδέα της ανακύκλωσης των υλικών συναντάται από την αρχαιότητα στην κατασκευή νέων κτιρίων, στην κατασκευή μεταλλικών αντικειμένων, στη χρήση απορριμμάτων από τα κεραμικά εργαστήρια για την επισκευή των οδοστρωμάτων κ. ά.

Με την έκθεση αυτή γίνεται ένας πειραματισμός με τη συνύπαρξη στον ίδιο Μουσειακό, εκθεσιακό, χώρο αρχαίων εκθεμάτων μαζί με σύγχρονα γλυπτά από ανακυκλώσιμα υλικά, γεγονός που προβάλλει την εξελικτική συνέχεια τόσο στο επίπεδο της εικαστικής δημιουργίας όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο καλύπτοντας κάθε φορά με διαφορετικές μορφές τις ανάγκες της εποχής δημιουργίας τους.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους η προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου, ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλέκος Καραμπάσης, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης Πολιτισμού Βασίλης Φυτιλής, ο αντιπρόεδρος της Φιλάρχαιου Εταιρίας Αλμυρού Νίκος Χατζηαυγουστίδης, και ο πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει» Χρήστος Καραζούπης. Παρόντες ήταν επίσης φίλοι του καλλιτέχνη αλλά και πλήθος κόσμου που απόλαυσε την καλοκαιρινή βραδιά σε έναν πανέμορφο χώρο κάτω από το φως του φεγγαριού.Δείτε τα video από την εκδήλωση:

Ο Καλλιτέχνης Απόστολος Χασιώτης



Και τα έργα...


Almyrosinfo.gr

Digital expression
Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε μια βραδιά αφιερωμένη στις ψηφιακές τέχνες με video art προβολές και ηλεκτρονικούς ήχους

Ο
Παντελής Παντελόπουλος παρουσίασε το έργο του “stolen time machine”,μια οπτικοακουστική σύνθεση σε πραγματικό χρόνο και κυριολεκτικά προσήλωσε το κοινό

Στη συνέχεια ο
Mr. Cricket με συνθέσεις ηλεκτρονικής μουσικής και video ανέβασε την ένταση και στο τέλος ο dj Lo-Fi με διάφορα είδη μουσικής μας ταξίδεψε σε ένα free style PARTY!!! μέχρι τις πρωϊνές ώρες


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 25 Ιουλίου 2010 στις 6:02 π.μ.  

    Kαλημερα Ευχομαι!!


    Ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα.

    Πετυχαίνει όμως πολλά.

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2