aw2

Γνωρίστε το Google TV!

Αναρτήθηκε από Peiratis | 12:55 μ.μ. | , , | 1 σχόλια »

Πριν από λίγες δεκαετίες η τηλεόραση εμφανίστηκε και εκτόπισε το ραδιόφωνο από το θρόνο του πιο προηγμένου μέσου ενημέρωσης. Στις μέρες μας η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται, με την τηλεόραση αυτή τη φορά στο ρόλο του θύματος. Θύτης -ποιος άλλος-, το διαδίκτυο.
Η Google έδωσε στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες για τη διαδικτυακή τηλεοπτική πλατφόρμα της, το Google TV. Το Google TV είναι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο project για την υλοποίηση του οποίου συνεργάστηκαν πολλές εταιρείες πέραν της Google, μεταξύ των οποίων η Sony και η Logitech.
Στον πυρήνα του Google TV θα υπάρχει μία έκδοση του Android, του επιτυχημένου λειτουργικού της Google για smartphones. Η δυναμική της τεράστιας κοινότητας προγραμματιστών που έχει ήδη συγκεντρωθεί γύρω από το Android, εξασφαλίζει ότι η νέα τηλεοπτική πλατφόρμα δε θα αργήσει να κατακλυστεί από εφαρμογές.
Ακόμη, ανακοινώθηκε πως το Google TV θα επιτρέπει την μεταφορά videos από και προς άλλες συσκευές με το λειτουργικό της ίδιας εταιρίας, ενώ θα επιτρέπει και πρόσβαση στο διαδίκτυο με την τελευταία έκδοση του Chrome, του browser της Google.
Εάν το όλο concept σας θυμίζει κάτι από τις μονοπωλιακές πρακτικές που ακολουθούσε η Microsoft πριν από περίπου μία δεκαετία, δεν είναι ιδέα σας. Τουλάχιστον η Google φαίνεται να παρέχει πιο ποιοτικά προϊόντα...
Ήδη από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του, το Google TV θα προσφέρει υπηρεσίες σε συνεργασία με κολοσσούς του διαδικτύου αλλά και της ψυχαγωγίας όπως το Twitter, το NBA και το Pandora.
To Google TV θα αχίσει να εκπέμπει αμερικανικό πρόγραμμα μέσα στο φθινόπωρο του 2010. Τα σχέδια της εταιρείας δια στόματος του ιδιοκτήτη της, Έρικ Σμίντ, είναι να καταστεί η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα προσβάσιμη στους χρήστες όλου του κόσμου μέχρι το 2011.
Εάν τα παραπάνω videos σας κίνησαν την περιέργεια, μπορείτε να δείτε και το interactive tour που έχει ετοιμάσει η Google, κάνοντας κλικ εδώ.
salata.tv


Share/Save/Bookmark

1 σχόλια

  1. Greecelands. // 10 Οκτωβρίου 2010 στις 3:50 μ.μ.  

    Πολυ καλη πληροφορια!!

    Καλημερα Ευχομαι Μεσοπέλαγα αρμενίζω κι έχω πλώρη τον καημό κι έχω την αγάπη πρύμα

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2