aw2

Η αστυνομία του Ισραήλ συνέλαβε τον 60χρονο αρχηγό ενός ιδιότυπου θρησκευτικού κοινοβίου, ο οποίος κρατούσε έγκλειστες 57 γυναίκες και 37 παιδιά που απόκτησε μαζί τους, σε διαμερίσματα προαστίου του Τελ Αβίβ. Ο γενειοφόρος και ασπρομάλλης Γκοέλ Ρατζόν κατηγορείται ότι είχε εξαπατήσει τις γυναίκες, ορισμένες ήδη από το 1993, με το πρόσχημα ότι είναι ο μεσσίας. Ο «γκουρού», το μικρό όνομα του οποίου σημαίνει «σωτήρας» στα εβραϊκά, είχε επιβάλει αυστηρότατους κανόνες συμπεριφοράς και όσες γυναίκες τους παράβαιναν υποχρεώνονταν σε απομόνωση και χρηματικά πρόστιμα. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που τεμπέλιαζε αποφεύγοντας να κάνει τις δουλειές του σπιτιού ετιμωρείτο με πρόστιμο 300 ευρώ. Αν υπέπιπταν σε πιο βαρύ αδίκημα τις ανάγκαζε να χαρακωθούν με ξυράφι.
Οι αστυνομικοί οι οποίοι εισέβαλαν σε ένα από τα διαμερίσματά του στο προάστιο Χατίκβα βρήκαν να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης ένα μικρό χαρέμι από 10 γυναίκες, με 17 παιδιά. Οι Αρχές έχουν όμως βάσιμες υποψίες ότι ο αυτόκλητος γκουρού βίαζε και τις κόρες του και έκανε παιδιά μαζί τους. Στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα, δηλώνοντας πως οι γυναίκες βρίσκονταν εκεί με δική τους θέληση.
Στο διαμέρισμα βρέθηκε και ένα «βιβλίο κανονισμών» που περιελάμβανε εντολές όπως: «Οι συνομιλίες επιτρέπονται μόνον υψηλοφώνως και μόνον στο σαλόνι», «Καμία γυναίκα δεν μπορεί να κάθεται αν υπάρχουν πιάτα άπλυτα, σημεία στο σπίτι που είναι βρώμικα, παιδιά που χρειάζονται φροντίδα», «Καμία γυναίκα δεν μπορεί να παντρευτεί», «Καμία γυναίκα δεν πρέπει να επιτίθεται σε άλλη γυναίκα, είτε σωματικά είτε φραστικά», κ.ά. «Είμαι τέλειος. Εχω όλες τις αρετές που θα μπορούσε να έχει ένας άνδρας», δήλωσε στην ισραηλινή αστυνομία ο ίδιος ο μεσσίας. Την πεποίθηση αυτή ενστερνίζονταν και πολλές από τις γυναίκες του, ορισμένες από τις οποίες είχαν φτάσει στο σημείο να χτυπήσουν πάνω στο σώμα τους τατουάζ με το πρόσωπό του. «Είναι όντως ο μεσσίας. Και όταν αποφασίσει να αποκαλυφθεί, η γη θα αρχίσει να τρέμει» δήλωσε μια από τις «συζύγους» του.
«Οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές δεν ήξεραν καν τι σημαίνει η έννοια ελευθερία. Είχαν παραδώσει όλα τα υλικά τους υπάρχοντα στη διάθεση του κατηγορουμένου», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, καταλήγοντας ότι όλες οι γυναίκες βρίσκονται υπό αυστηρή επιτήρηση, διότι υπάρχει ο φόβος να επιχειρήσουν μαζική αυτοκτονία.
πηγή: tovima.gr
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2