aw2

Το μπάτσελορ πάρτι το γνωρίζαμε. Το κάνει κάθε άνδρας (ή γυναίκα) λίγο πριν το γάμο του, για να γιορτάσει τις τελευταίες μέρες του ως εργένης. Ωστόσο με τα στατιστικά στην Αυστραλία να σημειώνουν ένα διαζύγιο στους τρεις γάμους, οι επιχειρηματίες καθιέρωσαν μια νέα μόδα. Το πάρτι διαζυγίου. Το κάνει κάθε χωρισμένος που θέλει να γιορτάσει τις πρώτες μέρες του ως ελεύθερος.
Η ψυχολογία αλλά και η κοινή λογική λένε πως μετά από ένα χωρισμό, ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσεις είναι να ανοίξεις ένα "Νέο Κεφάλαιο" στη ζωή σου. Έτσι οι επιχειρήσεις στην Αυστραλία, που αναλαμβάνουν τους γάμους, τώρα αναλαμβάνουν και το πάρτι χωρισμού. "Είναι φυσικό και, σίγουρα, κάνει καλό στην υγεία των ανθρώπων να απαθανατίζουν τη στιγμή που τελικά χωρίζουν από το σύντροφό τους. Να γιορτάζουν το γεγονός ότι αφήνουν πίσω τους την παλιά ζωή, τα παλιά θέματα και ξεκινούν από την αρχή", υποστηρίζει η ψυχολόγος Σάλι-Αννι Μακομαρκ επί του θέματος.
Την ίδια άποψη ασπάζεται και η τηλεπαρουσιάστρια Μπρόνουεν Φάλινς, 37 χρόνων, η οποία μόλις χώρισε και γιόρτασε το γεγονός με άφθονη σαμπάνια. "Σκέφτηκα ότι άξιζε να το γιορτάσω μιας και περίμενα αρκετό χρόνο να συμβεί. Ξεκινά μια καινούρια φάση στη ζωή μου, πιθανόν να συμβούν ωραία πράγματα, γιατί να μη το γιορτάσω; Το πάρτι χρειαζόταν για να με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι μπροστά μου. Δεν είναι μια εκδήλωση αρνητική προς τον πρώην μου. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Χωρίς αυτά που πέρασα μαζί του δεν θα ήμουν το άτομο που είμαι σήμερα. Και δεν θα άλλαζα τίποτε".
Η υπεύθυνη μάρκετινγκ του καμπαρέ-ρεστοράν "Dracula", τονίζει ότι τα πάρτι των χωρισμένων είναι πάρα πολλά και "σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις γίνεται μεγαλύτερο γλέντι, σ' αυτά παρά στους αρραβώνες και τα γενέθλια".
enet
Bookmark and Share


Share/Save/Bookmark

Δημοσίευση σχολίου

.

 aw2
 aw2